Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото САПАРД беше отложено за 10-ти ноември

Снимка: БГНЕС

Делото САПАРД беше отложено за 10-и ноември. Ключовите фигури в това дело са бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков. Делото за източването на 7,5 млн. лв. от програма САПАРД стигна до Специализирания съд. На първо четене обаче му се падна съдия, който преди беше прокурор по делото САПАРД, така че съдия Пламен Панайотов беше принуден да си направи отвод. В момента проблем на съда е призоваването на обвиняемите и защитата. Магистратите не са успели да открият и този път обвиняемите Марио Николов и съпругата му Мариана дори, за да им предадат призовката за заседанието.

Прокурорът по делото Андрей Андреев поиска делото да се гледа без присъствието на двамата подсъдими:

Николов и Николова са търсени многократно на адресите, за което има докладни записки от полицаите, които са ги търсили. В този случай законът дава възможност делото да започне задочно спрямо тях.

Имаше изискани справки по  това дело за това дали са на територията на страната Марио Николов и съпругата му. От справката за Марио Николов стана ясно, че на 23-ти май тази година, той е напуснал страната през аерогара София. На 4-ти януари 2014-а година Марияна Николова е влязла през Калотина. Заради това, че сме член на ЕС обаче тези данни са крайно несигурни.

Подробности чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна