Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА надигра трудно 13-ия в Сърбия "Раднички"

ЦСКА победи сръбския "Раднички" с 2:1 в контрола
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи сръбския "Раднички" Ниш с 2:1 в контрола на стадион "Българска армия". Срещата бе кулминацията на спортния празник, който клубът организира днес под наслов "Люлка на шампиони". Бразилецът Еденилсон Бергонси откри за "червените" с далечен удар, а сърбите изравниха с попадение на Братислав Пуношевац в последната минута на мача. В добавеното време юношата на ЦСКА Радой Божилов отбеляза победния гол за отбора. Началният удар по топката бе даден от легендарния нападател Петър Жеков, който бе почетен от клуба преди мача по повод 70-годишния си юбилей.

"Червените" бяха по-активни в началото и в 7-та минута Тони Силва стреля опасно, но ударът му бе избит в корнер. Жуан Фелипе и Тончи Кукоч също опитаха удари, но не намериха целта. В 34-та минута Луис Соарес се озова на стрелкова позиция, но стреля слабо и вратарят на сърбите изби. Второто полувреме започна в бавно темпо, без интересни ситуации пред двете врати. В 73-а минута Еденилсон Бергонси се появи в игра на мястото на Стивън Сънди и само две минути по-късно откри резултата с мощен удар от близо 40 метра. Сърбите изравниха в последната минута на редовното време
след гол на Братислав Пуношевац от пряк свободен удар. В добавеното време Радой Божилов реализира победния гол за "червените" след пас на Антон Карачанаков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна