Eмисия новини
от 02.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Човекоядката” и склонността ни да вярваме на месии

БНР Новини
Снимка: Малък градски театър „Зад канала”


„Човекоядката” – легендарната пиеса на Иван Радоев, писана преди почти 40 години, но неостаряваща за българския театър, започва от днес нов сценичен живот – този път в Малък градски театър „Зад канала”. Мнозина още помнят спектакъла на Младен Киселов от 1978 година, игран повече от 500 пъти, с Тодор Колев в ролята на Топузов. Сега в постановката на Бина Харалампиева тази роля е поверена на Христо Мутафчиев. Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова, музиката е написана от Асен Аврамов, а в актьорския състав са още Филип Аврамов, Петър Калчев, Емил Котев, Евгени Будинов, Христо Пъдев, Ирини Жамбонас, Василена Атанасова, Албена Михова, Светлана Янчева, Илка Зафирова и Прея Осасей.
Какво ни казва „Човекоядката” с днешна дата, кое от изреченото тогава е все още валидно и днес... В „Артефир” чухме гледната точка на режисьорката Бина Харалампиева и на актьора Христо Мутафчиев.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.