Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" се спаси срещу "Пирин" Гоце Делчев с късни попадения на Асприля и Ваюши

"Литекс" победи трудно "Пирин" Гоце Делчев с 3:1 за Купата
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Литекс" победи гостуващия "Пирин" Гоце Делчев с 3:1 в първия 1/8-финал между двата състава в турнира за Купата. Васил Божиков, Данило Асприля и Армандо Ваюши от дузпа вкараха за домакините, а Христо Кирев за бившия член на "А" група. Реферите отмениха и два гола за домакините, които отбелязаха Кирил Десподов и Вилмар Джордан.

Домакините стигнаха до първото си сериозно положение в 13-ата минута, като претендираха за дузпа за нарушение срещу Иван Горанов, а малко по-късно гол на Десподов не бе зачетен заради засада. Ловчанлии, които владееха повече топката през това полувреме, успяха да стигнат до гол в 35-та минута - Армандо Ваюши сложи топката на главата на Васил Божиков след центриране от пряк свободен удар.

Гостите изненадаха ловчанлии в 57-та минута, когато Румен Лапантов проби по десния фланг и центрира, а Христо Кирев засече топката във вратата за 1:1. Футболистите на "Литекс" вдигнаха оборотите и се настаниха трайно в наказателното поле на противника. Логичното се случи в 82-та минута, когато появилият се като резерва Данило Асприля бе най-съобразителен след меле в наказателното поле и вкара за 2:1. Пет минути преди края на мача домакините получиха дузпа, а Ваюши я реализира, за да оформи крайния резултат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени