Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младеж от Буйново е задържан за убийството на 61-годишен български гражданин

16-годишен младеж от село Буйново в община Търговище е задържан за убийството на 61-годишен български гражданин с виетнамски произход. Той е направил пълни самопризнания, а мотивите за убийството са битови.  Непълнолетният е първи братовчед на жената, с която Чи Нгуен живеел през последните месеци на семейни начала. Нейните роднини му обещали 50 лева да го сплаши, но той го пребил и привел в безпомощно състояние. Малко по-късно възрастният мъж издъхнал в болницата.

Убийството е извършено с особена жестокост, каза директорът на ОД на МВР в Търговище Георги Николов, а Пламен Замбев - началник Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ допълни:

Жалкото е, че вчера, докато работим с всички заподозрени, не видях някой да съжалява за нищо. Просто едно убийство на един човек и все едно,че нищо не е станало, няма никаква реакция, а жестокостта е голяма. Напоследък все по-ясно се вижда липсата на ценности.  На младежа е повдигнато обвинение по член 116 от Наказателния кодекс за умишлено престъпление. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна