Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренета Инджова: Служебният кабинет беше бездеен

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов беше избран с повече политически гласове, отколкото цялото правителство, което му вменява изключителна политическа отговорност за реализиране на лидерство и за въвличане на всички тези осем партии в необходимите промени. Коментарът направи в предаването „12+3“ бившият служебен премиер Ренета Инджова.

Според нея големите пробойни биха дошли от няколко неща:

Опитите за реставрация на геополитическа ориентация от миналото, опитите да не се подчиняваме на европейски правила и регламенти, опитите да се криминализират определени сектори на стопанската и банковата система. В този смисъл има да се възстановят правила за поведение на държавната власт, на механизмите, на министрите, на агенциите и преди всичко да се възстанови правилната работа на един административен механизъм, при който не са пробойни, а е прояден от корупция.

Ренета Инджова коментира и бившия вече служебен кабинет с премиер Георги Близнашки:

Този кабинет беше изцяло бездеен, изчакваше, дори предупреждаваше колко бързо трябва да се сформира правителство, защото поставяше ултиматум, че не може повече да управлява.

Нашата политическа система е пред изпитанието или за последен път да направи опит да стабилизира парламентарния модел на управление на страната, или да търси някой друг, в това число служебните кабинети започват също да представляват пробойни, каза още Инджова.

Цялото интервю с Ренета Инджова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени