Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Крушевец правят курбан след поредната трагедия на пътя

Хората в бургаското село Крушевец правят курбан след последната трагедия на пътя, която отне живота на малката Краси. Днес се навършват два месеца от смъртта на детето, което беше премазано в количката си от автомобила на граничен полицай.

Две агнета ще бъдат приготвени за курбана в бургаското село Крушевец. Те са закупени със събраните над 500 лева от дарения по инициатива на местните хора. Церемонията ще започне в 12 часа в центъра на селото, каза кметът Иван Иванов:

Шапка свалям на хората, които наистина със сърце дадоха нещата. Две агнета на центъра ще ги направим на обяд. Извикали сме да се опеят курбаните. Отец Николай от църкава "Свети Иван Рилски", който я държи, ще дойде, ще опее. Явно този 11-и е някакъв фатален ден в селото ни и решихме точно на 11-и да го направим.

Днес се навършват два месеца от смъртта на прегазеното от граничния полицаи Костадин Стоянов на пътя 11-месечно бебе Краси. Преди три години на същата дата при жестока катастрофа са загинали брат и сестра на по 25- и 22-годишна възраст. Хората в селото се надяват с курбана да се сложи край на черната серия от инциденти. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна