Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев: Мачът срещу Кличко е най-големият в живота ми

Снимка: Sportal.bg

Мачът срещу Владимир Кличко е най-големият в живота ми, така Кубрат Пулев определи предстоящия сблъсък със световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко.

Срещата ще се проведе на 15-и ноември в Хамбург, а украинецът ще защитава три от четирите си шампионски титли във версиите WBA, IBF и WBO.

Българинът бойкотира официалната пресконференция, тъй като организаторите от промоутърската компания на Кличко "KMG" отказаха да пуснат всички от неговия антуража на събитието. Главният мениджър на "KMG" Бернд Бьонте обясни скандалната ситуация, че са предупредили промоутърската компания на българина "Зауерланд", че на пресконференцията могат да присъстват само трима техни представители, а в залата са дошли шестима.

Владимир ще трябва доста да потича на ринга, ще бъда много опасен противник. Или влизат всички, или никой. Ние не сме някакви престъпници, не мога да разбера това правило. Такова поведение не подобава на шампиона, той се опитва де ме притисне в ъгъла и да се чувствам неловко. Това е умствена игра и аз съм готов, категоричен беше Пулев, който каза няколко думи пред медиите във фоайето пред залата за кафе.

Кличко също коментира напрежението между двата лагера, като заяви, че от "Зауерланд" са промили мозъка на Пулев. Не мога да разбера какво се случва. Явно той има лоши съветници. Изглежда сякаш са му промили мозъка и някой от неговото обкръжение мисли вместо него, заяви 38-годишният украинец.  

За Бьонте ситуацията също е необяснима.

Не разбирам защо винаги имаме проблеми с едни и същи хора. Ще видим дали това ще се повтори и на официалната открита тренировка за медиите в сряда. Най-късно в петък Пулев със сигурност ще трябва да се появи на кантара. В крайна сметка той ще получи 1,4 милиона долара за участието си в мача срещу Владимир, допълни Бьонте. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна