Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков започна с победа начело на младежите

Антони Здравков започна с победа начело на младежите
Снимка: БГНЕС

Антони Здравков започна с победа като селекционер на младежкия ни национален отбор. Националите надиграха „Верея“ с 3:0 в контрола, която се игра в Сливен на стадион "Хаджи Димитър". 

Старши треньорът Здравков даде шанс на всички налични играчи да вземат участие в мача, като те бяха разделени на два различни състава във всяко от полувремената. В двубоя не взеха участие футболистите на „Литекс“ и „Берое“, които ще се присъединят към отбора на 13-и ноември.

През първата част националите наложиха преса върху защитата на „Верея“. Станислав Дрянов и Цветелин Чунчуков отнеха топката, като последният реализира за 1:0. Айкут Янъков направи 2:0 в полза на тима след пробив отляво и удар от 20 метра. Крайният резултат беше оформен през втората част. Георг Илиев реализира с плонж с глава след триходова комбинация между него, Красимир Станоев и Бекир Расим. 

Селекционерът Антони Здравков сподели след края на двубоя, че е доволен от успеха.

Играчите се стараха да спазват указанията, стояха добре на терена и бяха агресивни във фаза защита. Допуснахме някои грешки, което доведе до няколко опасни ситуации пред нашата врата, но това се дължи на липсата на игрова практика, заяви Здравков


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна