Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Димитър Бербатов" започва дарителска кампания за подпомагане на четири деца - пианисти

Хасан и Ибрахим Игнатови
Снимка: VivaPiano 2014

Фондация "Димитър Бербатов" открива за първи път дарителска кампания, която ще продължи до края на тази година. С набраните средства ще бъдат подпомогнати близнаците Хасан и Ибрахим, които са откритие на Фондацията, както и пианистката Десислава Карагьозова от Русе и пианиста Георги Димитров от София.

Едно талантливо дете струва изключително много на своите родители. Може би на фона на цялата беднотия в страната това не изглежда сериозен проблем, но това е потенциалът на нацията и той трябва да се подкрепя. Такива деца като Хасан и Ибрахим има много
, каза в предаването "Преди всички" Димитрина Ходжева, управляващ директор на Фондация "Димитър Бербатов". Тя съобщи, че въпреки таланта им близнаците нямат собствено пиано.

Във връзка с репликите, че Димитър Бербатов е богат и може сам да купи пиано на Хасан и Ибрахим, Димитрина Ходжева отговори:

Наистина е много лесно да се купи едно пиано от един богат човек, но да имаш Фондация и да имаш идея тя да съществува години напред, ти трябва да използваш всички възможни ресурси, които законът и механизмът, по който работят фондациите по света, работят. Един богат човек прави своя фондация не само защото той дава свои средства там, а защото той има контакти, защото е атрактивен за медиите и защото има възможности да захранва бюджета, за да може дългосрочно да обслужва възможно най-много деца.

Повече информация за кампанията може да се открие на страницата на Фондация "Димитър Бербатов" – www.dberbatov.org

Цялото интервю с Димитрина Ходжева може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна