Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигни очи! Подай ръка! Сбъдни мечта! Дай смисъл на живот!

Под това мото са избрали да премине днешният им ден студентите и преподавателите в Нов български университет. Поводът – Международният ден на хората с увреждания, който вече 22 години се отбелязва на 3 декември по инициатива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации. Всички събития са на сцената на Университетския театър в НБУ, където вечерта ще се състои и премиерата на спектакъла „Три и половина“ по текстове на Дарио Фо и Франка Раме. Постановката е на Кристиана Бояджиева, сценограф е Георги Батилов, а музикалното оформление – на Боян Панов.
Участват актьори от Групата за алтернативен театър: Нина Жишева, Живодар Жишев, Вероника Янакиева-Христова, Анжела Пенчева и Петко Сталинчев; Николай Марков – студент в програма „Театър“, Мирослава Захова и Александра Манчева – студенти от програма „Танцов театър“.
Подробности за представлението и за програмата на Нов български университет по случай Международния ден на хората с увреждания разказаха в „Артефир“ режисьорката Кристиана Бояджиева и актьорът Николай Марков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна