Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

45 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци в Ловеч ще получат безплатен обяд

45 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци от ловешкото училище „Св. Св. Кирил и Методий“ ще получават безплатен обяд до края на март следващата година.

Децата, които са на възраст от 7 до 14 години,  ще получават всеки ден топъл обяд в стола на училището по проекта на Българския червен кръст в Ловеч "Осигуряване на топъл обяд за деца" по програма "Партьорска мрежа за благотворителност".

Основната цел на проекта е подобряване качеството на хранене и психосоциалния климат на децата през зимните месеци, чрез осигуряване пълноценен обяд на най-нуждаещите се деца, облекчаване бюджета на социално слаби семейства. Цели се още увеличаване на посещаемостта на учебни занятия и снижаване на заболеваемостта, и оказване на психосоциална подкрепа. Децата са подбрани по критерии, регламентирани в правилника на БЧК. Проектът се реализира да трета поредна година.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от