Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въздушният трафик над Лондон беше ограничен заради компютърен проблем

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Въздушното пространство над Лондон е отворено, но движението на самолети в него е ограничено, съобщи британската национална служба за контрол на въздушния трафик "НАТС". По-рано беше съобщено, че въздушното пространство над Лондон ще остане затворено до 19 ч. местно време (21 ч. българско) заради компютърен проблем. Европейската агенция за авиационен контрол "Юроконтрол" обяви, че е имало срив в работата на сървър с полетни данни в контролен център в Лондон. Авиодиспечерите от "НАТС" потвърдиха за "технически проблем" в контролния център Суонуик в Хемпшир и увериха, че предприемат "всичко възможно" за разрешаване на проблема.

От основното лондонско летище "Хийтроу" съобщиха, че полетите там закъсняват, като не се осъществяват излитания или кацания на самолети. От "Гетуик", което също обслужва британската столица, обявиха, че приемат кацащи самолети, без там да има излитания.

Летището в северния град Манчестър обяви, че не е засегнато от затварянето на въздушното пространство над Лондон и е готово да приема пренасочени полети.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени