Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" пропусна да излезе начело в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Сосиедад) победи гостуващия "Барселона" с 1:0 в среща от 17-ия кръг на испанското футболно първенство. Каталунците допуснаха първо поражение в Примера дивисион от началото на ноември насам и останаха на второто място с 38 точки, като не успяха да изместят от върха "Реал" (Мадрид), който има 39 точки.

Старши треньорът на гостите Луис Енрике остави на резервната скамейка звездите Лионел Меси и Неймар, както и Дани Алвеш, Жерард Пике и Иван Ракитич, а мачът на "Аноета" започна лошо за "Барселона", след като Жорди Алба си отбеляза автогол с глава още във втората минута. След почивката Меси, Неймар и Алвеш, които се завърнаха от Южна Америка едва в петък след коледната и новогодишна ваканция, се появиха в игра, но това не помогна да бъде избегната загубата.

Няма смисъл да коментираме какво можеше да се случи, ако Меси и Неймар бяха започнали като титуляри. Мисля, че решението ми да ги оставя резерви беше правилно. Не исках да рискувам с играчи, които съвсем наскоро са се завърнали от ваканция и са пътували дълго само два дни по-рано. Идеята беше да ги пусна в игра след почивката, коментира Луис Енрике.

Не мисля, че резултатът е справедлив. Не заслужавахме да загубим, но понякога това се получава във футбола. Създадохме положения, но не успяхме да ги реализираме. Лисваше ни малко късмет, допълни той.

"Барселона" имаше териториално превъзходство, но така и не успя да преодолее солидната защита на съперника. Най-добрите две положения пропиля Луис Суарес в последните пет минути, а "Барселона" продължава без победа на "Аноета" след завръщането на "Реал" (Сосиедад) в елита през 2010-а година.

Изключително съм щастлив от тази победа. Двубоят беше изключително труден, но и много важен. Искам да поздравя футболистите за показания дух и страхотната отборна игра, заяви наставникът на домакините Дейвид Мойс.

Работихме здраво в отбрана. Защитата е основна част от футбола. Не можеш да спечелиш мач, ако не се представиш добре дефанзивно. Именно силната ни игра в отбрана ни даде шанс да спечелим този мач. Желанието ми винаги е да владеем повече топката, но срещу "Барселона" е трудно постижимо. Със сигурност това е аспект, който можем да подобрим, допълни той.

"Реал" (Сосиедад) е 13-и в класирането с 18 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна