Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе Буквар с природни и културно-исторически забележителности на Сливен

Снимка: БГНЕС

Сливенски буквар с природни и културно-исторически забележителности на града издаде Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Сливен.

По реда на буквите в българската азбука в буквара са показани туристически и исторически забележителности на Сливен, свързани с емблематични за града личности и места. Змеевите дупки по Сините камъни, Хайдушки поляни и извори, античната крепост Туида, Старият бряст, Часовниковата кула на общината, исторически църкви и музеи на стария сливенски бит, родни къщи на герои и просветители от Възраждането.

Изданието се придружава от карта на обектите с мобилно приложение, която ще бъде предоставена на туроператори и хотели.

Целта на сливенския буквар, който се разпространява в училищата на общината, е да покаже на ученици, родители и учители исторически места и уникални местности, които трябва да се помнят и знаят. Идеята на издателите е да събудят у децата патриотична гордост от историческата и родова памет на техния град. Букварът е изработен със средства от държавно делегирания бюджет на комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Сливен. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна