Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира на полуфинал в Бризбейн

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Григор Димитров се класира на полуфинал в турнира в Бризбейн, след като се наложи убедително над словака Мартин Клижан. Димитров спечели с 6:3, 6:4 и чака противника си от последния четвъртфинал днес между Роджър Федерер (Швейцария) и Джеймс Дъкуърт (Австралия), който участва с уайлдкарт. Полуфиналите са в събота.

Григор поведе убедително с 3:0 в началото, като дори и пробивът, който реализира, беше на нула. Намиращият се на 34-то място в ранглистата словак върна пробива и намали до 3:2, но отново Григор вдигна оборотите и стигна до победата в първия сет без особени проблеми. Във втория също нямаше трудности за българина. Димитров отново започна с ранен пробив и след това взе своя сервис, за да поведе с 3:1 и след това с 4:1. Благодарение на двойна грешка на българина левичарят от Братислава върна пробив, а след това спечели и своя сервис, което създаде малко напрежение в мача. Но Григор рязко вдигна оборотите и след серия от няколко отлични начални удара приключи мача за час и 15 минути.

По-късно днес Григор и партньорът му на двойки Танасис Кокинакис (Австралия) ще играят полуфиналите на двойки срещу Александър Долгополов (Украйна) и Кей Нишикори (Япония). Както и в срещата на сингъл, и тук Григор ще излезе на корт номер 1.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна