Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" надигра шампиона "Атлетико" и се доближи на точка от "Реал" Мадрид

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" се доближи отново на точка от вечния съперник в испанското първенство по футбол "Реал" (Мадрид), след като победи столичния "Атлетико" с 3:1 на собствения си стадион. Каталунците изостават с точка, но европейските клубни шампиони имат и мач по-малко, отложен заради световната купа в Мароко.

"Барселона" доминираше изцяло на терена и футболистите спасиха временно поста на треньора си Луис Енрике. Каталунците поведоха още в 12-ата минута, когато Луис Суарес отигра нескопосано топката, но за негов късмет тя попадна в Неймар и идолът на бразилските фенове се разписа с лекота за 1:0. Самият Суарес покачи на 2:0 в 35-та минута след асистенция на Меси, а малко преди това Неймар пропусна отлично положение, създадено след чудесен финт и брилянтно центриране от страна на уругвайския нападател.

"Атлетико" се върна в мача в 57-ата минута с гол на Марио Манджукич от дузпа, отсъдена за нарушение на Лионел Меси, но столичаните нямаха сили за финален щурм и загубиха мача. Последния гол, решил окончателно срещата, отбеляза Лионел Меси. Аржентинецът получи с известна доза късмет топката във вратарското поле и за него не беше проблем да се разпише за 3:1.

Днес "Райо Валекано" и "Кордоба" закриват 18-ия кръг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна