Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватия, Испания и Словения се класираха за директните елиминации на световното по хандбал в Доха

Хърватия, Испания и Словения се класираха за директните елиминации на Световното първенство в Доха
Снимка: www.qatar2015live.com

Отборите на Хърватия, Испания и Словения спечелиха квоти за етапа на директна елиминация на финалите в Катар. Испанците и домакините на шампионата през 2015-а година останаха непобедени в първа група, като те ще играят директен мач за първото място в сряда. Словения продължава напред с актив от четири точки.

Защитаващите титлата си играчи на Испания победиха с 37:16 Чили, но тяхната преднина не беше над три гола до 20-ата минута на мача. Темпото на игра падна значително през второто полувреме и иберийците затвориха съперниците си в собствената им половина, за да направят аванса си непреодолим. Валеро Ривера отбеляза седем попадения, докато Гийермо Арая и Хавиер Фрели бяха най-резултатни за южноамериканците с по три гола.

Катар победи драматично Словения с 31:29 в друг мач от първа  група. Домакините доминираха на старта, а възстановилият се от контузия Камалалдин Малаш отбеляза седем от първите 14 гола за своя тим. Спасяванията на Горан Стоянович обаче дадоха пълен контрол на Катар и неговият отбор се оттегли на полувремето с аванс от три попадения. Словенците не се отказаха от победата и пет минути преди края заличиха пасива си с гол на Юре Доленец, който изравни за 28:28, но домакините вкараха три от следващите четири попадения. Рафаел Капоте завърши мача с 12 гола за Катар, а Доленец вкара осем.

Бразилия запази надеждите си за спечелване на четвъртото място в групата, след като се наложи с 34:29 срещу Беларус. Общо 17 гола в полза на южноамериканците вкараха крилата Фабио Чиуфа, Фелипе Рибейро и Лукас Кандидо.

В мачове от втора група, Хърватия разгроми Иран с 41:22, а Македония се наложи над Босна и Херцеговина с 25:22. Двата отбора спечелиха третите си победи от началото на надпреварата и в сряда ще играят балканско дерби за лидерската позиция. Австрия и Босна и Херцеговина заемат съответно третото и четвъртото място.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна