Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са загинали при атака на фестивал в Золинген

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима души са загинали, а четирима са със сериозни травми след атака на фестивал в западногерманския град Золинген, съобщиха от полицията. Заподозреният за нападението е избягал и се издирва. 

По-рано немската информационна агенция ДПА цитира неназовани полицейски източници, според които атаката е била извършена с нож. Според сайта на изданието "Билд" мъжът на случаен принцип е намушкал хора на фестивала.

Засега няма арестувани за инцидента.


Фестивалът в Золинген е започнал в петък и е трябвало да продължи до неделя, отбелязвайки 650-ата годишнинна на града. Според вестник "Золинген Тагесблат" местните власти са помолили хората да напуснат района на нападението. Един от организаторите на фестивала обявил по-рано на сцена на събитието, че от спешна помощ се борят за живота на девет души. Засега няма потвърждение на тази информация от полицията.

Правоохранителните органи са организирали кордони по сигурността. Над града са забелязани да летят полицейски хеликоптери.


В Золинген живеят около 160 хиляди души. Градът се намира близо до Кьолн и Дюселдорф. Кметът на Золинген Тим-Оливер Курцбах заяви, че градът е в "шок, ужас" и изпитва огромна тъга.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени