Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Тежки боеве до последно преди примирието в Украйна", пише "Труд". "Жестоки битки в Украйна часове преди мира, Съединените щати винят Русия, че трупа оръжия", отбелязва "24 часа". "Сепаратистите погребват примирието", според вестник "Преса". 
"Втора стрелба по свободното слово" - под това заглавие "Телеграф", съобщава на първа страница за атентата на семинар на журналисти и карикатуристи в Копенхаген, при който един човек загина, а трима полицаи бяха ранени.
"Плевнелиев нападна премиера заради службите. Президентът настоя шефът на ДАНС Владимир Писанчев да бъде отстранен", гласи водещото заглавие на "Преса". "Не коментирам", казал Борисов на въпрос на вестника как ще коментира изказването на президента.
"Само за 15 дни близо 300 блока са готови за саниране. Договори са подписани във Враца, София, Варна и Плевен", е установил екип на  вестник "Преса".
Под заглавие "Ниски лихви за фирми с младежи" "Стандарт" пише на първа страница за предложението на социалния министър Ивайло Калфин бизнесът да бъде стимулиран да открива работни места за млади хора и за обучение и наемане на трайно безработни.
"В Харманли се е появил цигански Робин Худ, който краде и дарява в махалата", пише "24 часа" на първа страница. 21-годишният Мариан Александров имал 1000 обира в досието си.
"Майки искат отнемане на книжката до живот за убийците на пътя" - под това заглавие "Монитор" съобщава за състоялите се вчера  протести на родители, загубили деца при катастрофи. На първа страница вестникът разказва за гражданско движение във Варна срещу паркиралите неправилно, при което хората разлепват стикери на предното стъкло на колите на тарикатите.
"Тежката дрога измества марихуаната и амфетамините", пише "Телеграф" на първа страница, като се позовава на изследване на Варненския икономически университет сред ученици от девети и десети клас в 18 училища в града.
Под заглавие "По-евтини ски след 8 март "Стандарт" съобщава за предстоящи промоции в края на зимния сезон. "Задушница до обяд, после Трифон Зарезан", гласи друго заглавие в изданието, което представя с интересни снимки съвпадането вчера на Трифон Зарезан, Свети Валентин и Голяма Задушница. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени