Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна от турнира в Индиън Уелс

Снимка: atpworldtour.com
Григор Димитров приключи участието си в турнира в Индиан Уелс в третия кръг, след като загуби от испанеца Томи Робредо. Българинът отстъпи с 4:6, 6:1, 5:7, а победителят ще срещне Милош Раонич (Канада) в следващата фаза.

Срещата започна равностойно до 8-ия гейм, когато Григор даде своя сервис на противника и се видяха ясни сигнали, че българинът не е стабилен. Веднага след като реализира пробива от трети опит, испанецът завърши гейма със спечелен свой сервис.

Вторият гейм нямаше нищо общо с равностойната игра в първия, като Димитров, макар и да започна трудно, направи пробив за 2:0, а след това и още един, много по-лесен за 4:0. Накрая Робредо все пак взе един от своите начални удари, но Григор завърши с 6:1.

В третата част на мача двамата печелеха сервисите си до 5:5 и отново липса на точност и концентрация от страна на Димитров позволи на противника да реализира пробив. 

Нашият тенисист допусна общо пет двойни грешки в мача, а две от тях бяха в този момент. При своя сервис Робредо не допусна никакви колебания и спечели със 7:5 и с 2:1 сета.

Приятелката на Димитров Мария Шарапова също напусна турнира. Поставената под №2 рускиня бе надиграна в три сета 6:3, 3:6, 2:6 от италианката Флавия Пенета, която миналата година записа най-голямата победа в кариерата си, триумфирайки в Индиън Уелс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна