Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Фъртунова: Кърмеща майка подаде съдебен иск за дискриминация срещу столичен мол

Снимка: podkrepazakarmene.com

Майка, която е кърмила бебето си в мол в София, ще съди управата на търговския център за дискриминация на основата на пола. Според управителите на мола гледката на кърмещата жена възмущавала клиентите на центъра. Тази новина предизвика и различни мнения в социалните мрежи. Защитата на Деница Панайотова поемат двете адвокатки от Българския хелзинкски комитет (БХК) Адела Качаунова и Даниела Фъртунова.

В интервю за предаването "Преди всички" Фъртунова заяви: Моето обяснение е, че много хора приемат  кърменето за неестествено и поради това се опитват да ограничат жените да стоят вкъщи, да го правят по начин, по който да не разкриват гръдта си. Това са доказателства, че става въпрос за полова дискриминация. Това е женомразство.

Повечето жени, които кърмят на обществено място, казват, че не са срещали коментари, но това, което виждаме в социалните медии, показва, че има един неизговорен дебат, една скрита омраза и неразбиране, че именно случката в мола показва незрелостта на нашето общество. Искът вече е подаден в съда, каза адвокатът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени