Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурсът за млади изпълнители "Звезди в радиото" се провежда за пети път в Радио Благоевград

Снимка: Радио Благоевград

В събота и неделя в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще се проведе петото издание на конкурса "Звезди в радиото“. Той се организира от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия в града "Св. Св. Кирил и Методий“. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика.

Тази година  участие в конкурса "Звезди в радиото" ще вземат над 80 деца от цяла Югозападна България. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка обясни:

Гордеем се с тези таланти, които са в региона на покритие на Радио Благоевград. Целта на този конкурс е да ги забележи и да ги открие, и да им посочи правилния път за развитие, тъй като един талант има нужда от обучение.

Тази година участниците и техните преподаватели ще имат възможност да се срещнат и с Елена Търничкова от Министерството на образованието, която е специален гост на конкурса, каза директорът на Националната хуманитарна гимназия в Благоевград - Марин Митов:

Те ще имат възможност да обменят опит с експерта от Минестерството на образованието - г-жа Търничкова, която прояви интерес към нашия конкурс и ще присъства на него, обясни Митов.

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на сайта на радио Благоевград и на Националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в едномесечен срок.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна