Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети за страната Европейски информационен център беше открит в Ловеч

Снимка: mdps.bg

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк откри 5-ия в страната Европейски информационен център в Ловеч. Според него, след като в  някои държави членки финансовото образование е  задължителен учебен предмет, е необходимо да се помисли  за общ  подход към финансовото образование в училищата.

Новият информационен център в Ловеч ще е връзката между гражданите и политиките, които се провеждат в Европейския съюз, посочи Илхан Кючюк:

По този начин гражданите на областта да се чувстват информирани, да се чувстват част от общия процес на вземане на решения в Европейския съюз и да реализират своите проекти. Офисът има за цел да предоставя услуги. Насърчава младия човек да търси и да намира възможности за своята реализация, малки и средни предприятия чрез създаването на неправителствени организации.

Евродепутатът допълни, че в България все още има дефицит на информация за дейността на Европейския парламент. ДПС ще инициира нарочен доклад за по-активно младежко предприемачество в рамките на ЕС:

Младият човек говори много често за бизнес, но не е готов да реализира своите проекти, защото е притеснен от финансовите институции. Много от страните членки вече направиха първата стъпка - въведоха като задължителен учебен предмет финансовото образование в средните училища.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна