Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският вестник "Билд" съобщава за видеозапис на последните секунди преди катастрофата във френските Алпи

| обновено на 01.04.15 в 12:31
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Изпълнителният директор на "Луфтханза" Карстен Шпор посети мястото на катастрофата във френските Алпи, където бе поставена възпоменателна плоча. Шпор благодари на всички участници в издирвателната операция и местните жители и изрази съжаление за трагедията:

Всички в "Луфтханза" знаят колко е трудна работата им, понякога и опасна. Много сме впечатлени е благодарни за това. Много съжаляваме, че подобен трагичен инцидент се случи в "Луфтханза", където толкова държим на сигурността.

Шпор също обеща, че подкрепата за близките и роднините на жертвите ще продължи докато е необходимо.

Видеозапис, показващ хаоса в последните секунди преди самолетът на "Джърмануингс" да се разбие във френските Алпи, е открит близо до мястото на катастрофата, съобщава германския вестник "Билд" и твърди, че е гледал видеото. Записът е на мобилния телефон на един от пътниците.

Сцените са хаотични и размазани, обяснява изданието, чуват се писъци "Боже мой" на различни езици, които показват, че пасажерите са били наясно със случващото се. В края на записа се чуват три силни удара по метал, вероятно когато капитанът се е опитал да разбие вратата на пилотската кабина. После има силно разтрисане, когато се смята, че дясното крило на машината се е ударило в планински склон, и салонът се накланя на една страна.
 
Френският прокурор Брис Робин заяви, че все още нито един от намерените телефони не е изпратен за анализ. Той призова всеки, който има запис на трагедията, да го предаде на властите. По думите на Робин видеозаписите на катастрофата все още не са официално част от разследването.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна