Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Илиев с награда "Сребърен сокол"

Снимка: БГНЕС

Биатлонистът Владимир Илиев е носителят на наградата "Сребърен сокол". През месец март той извоюва 6-о и 8-о място на Световното първенство, има бронзов медал от Европейското първенство и в крайното класиране за световната купа е 25-и.

Доволен съм от изминалия сезон. Постигнах най-доброто в кариерата си. В спорт като нашия винаги има изпуснати шансове и възможност за по-силно представяне. Имах проблем със стрелбата, но този сезон успях да покажа стабилност и в нея. Дългият труд в подготовката даде резултат. Опитът също много ми помогна. Хората ме спират и поздравяват. Говоря за близки до нас нации. Колегите знаят каква е ситуацията ни като финансиране и затова се радват на постигнатото. Завист има само в България, заяви Илиев.

Неговата цел за новия сезон е поне да повтори постигнатите резултати от тази година.

Ще се опитам да повторя тези резултати, но конкуренцията в нашия спорт е много голяма. На Световното първенство стартираха по 140 състезатели в една дисциплина, коментира Илиев.

Отборът ще участва на Световното първенство по летен биатлон в Румъния в пълен състав, а най-важните състезания догодина са Европейското първенство и Световното първенство в Осло.

Българският тим ще започне подготовка на 15-и май, ще проведе едноседмичен стрелкови лагер, а след това лагер на сняг в Австрия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени