Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" не се даде на "Барселона", каталунците водят само с 2 точки на "Реал" Мадрид в класирането

"Севиля"-"Барселона"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" изпусна аванс от два гола и завърши наравно 2:2 срещу "Севиля" в мач от 31-ия кръг на испанското първенство по футбол, с което позволи на "Реал" Мадрид да съкрати разликата до върха на две точки. Европейските клубни шампиони надвиха с 3:0 "Ейбар" в мач от 31-ия кръг.

Лионел Меси и Неймар вкараха красиви голове в полза на "Барселона" в 14-та и 31-та минута, но домакините не се отказаха от мача и стигнаха до равенство на "Санчес Писхуан". Евер Банега намали резултата в 38-та минута, а резервата Кевин Гамейро завърши с гол контраатака в 84-та минута на срещата, оформяйки крайното 2:2. Именно това равенство запази уникална серия на отбора от Андалусия, който не е губил вече в 32 поредни мача у дома.

"Бяхме по-добрият отбор през първото полувреме, защото играехме хубав футбол и контролирахме играта. Лошото е това, че в рамките на три минути те направиха няколко добри атаки и притесниха сериозно нашите футболисти. Вкараха гол, намалиха дефицита си и промениха мача. Второто полувреме беше равностойно и видяхме много положения пред двете врати. Ние направихме недопустима грешка и платихме за нея", каза старши треньорът на каталунците Луис Енрике.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени