Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на конституцията - радиосреща с ConstitutionЕРИТЕ

Снимка: konstitucia.bg
На 16 април отбелязваме 136 години от приемането на Търновската конституция. А точно преди година група млади хора стартираха платформата konstitucia.bg - едно отворено пространство, в което всеки може да напише това, което мисли,че трябва да бъде променено в сега действащия основен закон.
С един от основателите на сайта - Стефан Марков, разговаряме за равносметката на тази година (22 000 разглеждания, над 5000 посещения от над 3000 посетители). Конкретните предложения са над 130.
Освен за предложения, това е място за коментари, (добронамерени) спорове и обмяна на мнения. Ще чуете и как и кога всеки народен представител ще получи в пощенската си кутия в Парламента обобщение на това, което хората (в по-голямата си част юристи) са сметнали, че подлежи на промяна. Най-много от предложенията - оказва се - са за електронното и задължително гласуване, за местната власт, за президентската институция и взаимоотношенията президент-вицепрезидент. Останалото - в разговора на Лили Големинова със Стефан Марков.
Чуйте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени