Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Байерн“ (Мюнхен) се доближи до титлата

Швайнщайгер донесе победата на "Байерн"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Късен гол на Бастиан Швайнщайгер донесе трудната победа на „Байерн“ (Мюнхен) с 1:0 у дома срещу „Херта“ (Берлин) в мач от 30-ия кръг на германското първенство. Успехът е решителен за баварците по пътя им към 25-ата титла на Германия, а в момента авансът им на върха в Първа Бундеслига е точно 15 точки.

В 80-ата минута на срещата Мичел Вайзер центрира и германският национал Швайнщайгер донесе минималния успех за гранда от Мюнхен.

Столичани оказаха сериозна съпротива на фаворита в първенството и пропуснаха сериозен шанс да открият резултата чрез Нико Шулц, чийто удар беше спасен от Мануел Нойер.

Бастиан Швайнщайгер ознаменува с гол и много важна победа завръщането си в игра след лечение на контузия. След този успех „Байерн“ има актив от 76 точки, с 15 повече от Волфсбург. Днес "вълците" играят като гости на „Борусия Мьонхенгладбах“ и ако не спечелят, „Байерн“ ще стане предсрочно шампион, четири кръга преди края на сезона.

През седмицата „Байерн“ се класира за полуфиналите в Шампионската лига, където ще се изправи срещу „Барселона“. „Херта“ се намира на 13-о място с 34 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени