Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП и Митниците няма да се обединяват, коментарите продължават

Сливането на Митниците и НАП е, защото митничарите действат като организирана престъпна група, това каза преди време премиерът Бойко Борисов, разгневен от 17 ТИР-а с контрабандни цигари, минали през пункта на "Капитан Андреево". От вчера той не мисли така.

В предаването "Нещо повече" коментираха Георги Кадиев от БСП и Мария Капон от "Десните".

Според Георги Кадиев, който е изразявал становище, сливането е голяма грешка: 

Първо, никой не обясни какво ще е това сливане. Винаги по-голямата система изяжда по-малката, каквото би станало с Агенция "Митници". Такова изявление на премиера обижда всички митничари. Там работят и стотици читави хора. Това, че има черни овце, е факт, но същото нещо го има къде ли не. Усилията трябва да се насочат към тези, които са на бариерата, а не към сливания на агенции. Това, че двете агенции събират приходи, не означава, че те са еднакви. Това е все едно да слееш ГДБОП и КАТ. Митниците се върнаха до последните години на управлението на Иван Костов, тогава камиони минаваха на вдигнати бариери. 

Мария Капон е на противоположно мнение: 

Акцизите със сигурност трябва да влязат в НАП. Това ще доведе до по-добра събираемост и контрол. Видно премиерът Борисов има различни периоди в живота си, в които се колебае. Ние говорим за реална ефективност на държавни служители, а не за някакъв механичен сбор. 

Чуйте мненията от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени