Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албена Златкова, Димитър Димитров и Александър Батинков са на финал във Варна

Албена Златкова и Димитър Димитров са на финал във Варна

Албена Златкова и Димитър Димитров ще играят във финалите на отделните уреди от Световната купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна. Решението е на делегатите от Международната федерация по гимнастика.

17 хилядни разделиха Албена Златкова от финала на прескок, като в квалификациите на този уред тя завърши 9-та.Това решение и позволява утре да участва в битката за медалите. Димитър Димитров влезе сред най-добрите на земя, след 19-та си оценка в пресявките.

Александър Батинков се класира за финала на висилка, въпреки получената нова травма по време на тренировките вчера Батинков беше безупречен в изпълнението си и с 4-тия си резултат в квалификациите даде заявка за медал утре.

Така българските гимнастици ще участват в пет финала утре. Ралица Милева ще играе във финала на греда, Албена Златкова – на прескок, Валентина Рашкова – на смесена успоредка, Александър Батинков – висилка и Димитър Димитров – земя.

В акробатиката ще има един с българско участие – при смесените двойки – Елена Велекова и Алекс Жеков.

Утре финалите на Международния турнир за подрастващи започват в 8:00 сутринта, а от 12:30 стартират финалите от Световната купа по спортна гимнастика и акробатика.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна