Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

21 медала за българските състезатели в последния ден на международния турнир във Варна

21 медала за българските състезатели в последния ден на международния турнир във Варна 2
Снимка: http://varnaworldcup2015.com/

21 медала спечелиха българските състезатели в последния ден на международния турнир по спортна гимнастика и акробатика, съпътстващ Световната купа във Варна. Във финалите на отделните уреди в двата спорта златните медали са 8, сребърните са 2, а бронзовите – 11.

В спортната гимнастика при момичетата – 15 години на най-високото стъпало на почетната стълбичка във финалите на земя и греда се качи Памела Георгиева. Злато на прескок пък спечели Грета Банишка. Победителката от вчерашния многобой прибави в актива си сребро на смесена успоредка и бронз на греда. С две бронзови отличия – на земя и прескок от турнира във Варна си тръгва и Деница Иванова.

При момчетата във възрастта 18 години с по две титли са Денислав Дамянов на земя и висилка и Владимир Тушев – на кон с гривни и успоредка. Освен това Тушев прибави към колекцията си още 3 отличия – сребро на халки и бронз на земя и висилка. До бронзовите медали на успоредка, прескок и кон с гривни стигна Светослав Ангелов, а Калоян Русев стана трети на висилка.

В акробатика България спечели три отличия. Титла за мъжката ни двойка във възрастова категория 12-18 години – Мартин Симеонов и Светослав Георгиев. До бронз във възрастта 11-16 години пък стигнаха Калоян Нинов и Силвина Митрева при смесените двойки и Цветелина Данчева, Гая Диланова, Валисена Рабошчийска при женските тройки.

Владимир Тушев Чувствам се много добре след толкова медали. Най-доволен съм от представянето си на висилка, защото това е най-слабият ми уред, а сега го изиграх добре. 

Денислав ДамяновОпитах се да направя съчетания с малко грешки и се получи. Удовлетворен съм от постигнатото, най-вече на земя и висилка, защото там спечелих златните медали.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени