Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев присъства на откриването на нов завод в Божурище

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев присъства на откриването на нов завод на един от най-големите световни производители на климатични системи за автомобили в Божурище.

Инвестиционният проект на компанията за изграждане на високотехнологично производство и развоен център за елементи за управление, използване и регулиране на автомобилни климатични и отоплителни системи, както и елементи за управление на системи за моторно охлаждане на автомобили. Основните клиенти на компанията са някои от най-големите световни производители на автомобили.

Президентът Росен Плевнелиев подчерта:

Обръщам се с думи на благодарност към инвеститорите. Те повярваха на България, те работиха заедно с нас в последните две години и построиха този завод на световно ниво. Всичко това е доказателство за новата визия на България, която иска да бъде добро място за правене на бизнес, която ще даде всичко от себе си, за да може инвеститорите да се чувстват комфортно.

Броят на работните места в резултат от реализирането на инвестицията в бизнес парк "Божурище" се очаква да достигне до 330 души в края на 2016-а година.

На откриването присъства и министърът на икономиката Божидар Лукарски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна