Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реакции след оставката на Сеп Блатер

Реакции след оставката на Сеп Блатер
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Не трябва да се отрича, че това събитие (оставката на Блатер) ще има големи последствия и ще доведе до промени в структурите на международния футбол. Събитията около ФИФА ще имат позитивен резултат. Обществото се модернизира и ние се нуждаем от определени промени,  това каза генералният секретар на Бразилската футболна конфедерация Валтер Фелдман.

Хубав ден за ФИФА и за футбола. Най-после настъпи този ден. Аз говорех, че това рано или късно ще се случи. И ето! Сега ние трябва отговорно и спокойно да намерим ново съгласувано решение, за да започнем нова ера в развитието на ФИФА в прозрачност и демократичност, написа  в своята страница във фейсбук бившият футболист на португалския национален отбор Луиш Фиго. Фиго претендираше за поста президент на ФИФА на последните избори, но си оттегли кандидатурата с мотива, че корупцията е обхванала централата.

Ние се отнасяме с дълбоко уважение към решението на Блатер да подаде оставка. По този начин той започна реформите на организацията и освободи място за нов ръководител на ФИФА, който ще направи промени, заяви президентът на МОК Томас Бах.

Решението на президента на ФИФА Сеп Блатер да подаде оставка от поста на предстоящ извънреден конгрес, обявено днес, е едно трудно, смело и добро решение, реагира в комюнике президентът на УЕФА Мишел Платини.

Блатер е подал оставка. Не вярвам в това. ФИФА винаги ми се е струвала отлична порядъчна организация, написа в своя личен профил в социалната мрежа туитър Гари Линекър, който е голмайстор на световното първенство през 1986 година в Мексико.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна