Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци от цялата страна се събират на лобното място на Ал. Стамболийски, за да почетат паметта му

Снимка: БГНЕС

92-рата годишнина от гибелта на земеделския водач Александър Стамболийски ще бъде отбелязана с Национален събор поклонение в местността "Янини Грамади” над Славовица - селото, където Стамболийски е убит през 1923 година.

По традиция земеделци от цялата страна се събират в неделя на лобното място на Александър Стамболийски, за да почетат паметта на големия български държавник. Според председателят на "Обединените земеделци" Петя Ставрева, датата 14-и юни е не само ден за почит, но и за размисъл:

Защото Стамболийски е един голям реформатор, инициира и прокарва законодателство, което помага на България да се възстанови след националната катастрофа. За съжаление, неговото зверско убийство ни дава много поводи за размисъл, но днес, повече от всякога, имаме нужда от реформатори като Стамболийски, от държавници, които имат дълъг хоризонт, от хора, които искат България да се променя в правилна посока. 14-ти юни, освен ден за почит, е и ден за размисъл докъде сме стигнали и какво трябва да направим, за да може България отново да бъде икономически развита, а българските граждани да имат добри доходи и да се чувстват комфортно в родината си.

Националният събор поклонение ще започне в 10,30 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени