Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 26-и юни до 5-и юли може да се види Малкия сезон в Театрална работилница "Сфумато"

Снимка: Wikipedia

От 26-и юни до 5-и юли ще бъдат представени младите професионалисти от Висшето училище по изкуствата в рамките на Малкия сезон в Театрална работилница "Сфумато". 99% от проявите са безплатни и публиката може да заповяда. Това каза за "Хоризонт“ режисьорът Недялко Делчев и изпълнителен директор на проекта:

Трудно бих могъл да изброя всичките над 50 прояви. Имаме две по-специфични прояви. Едната е на един млад италиански режисьор. "Сфумато“ е член на, може би, най-престижния клуб на европейските театри – Съветът на европейските театри. В колаборация с някои от организациите там направихме малка международна проява, акция, в рамките на Малкия сезон, а догодина ще бъде още по-голяма.

Симоне Манино е млад режисьор от Палермо, който идва и ще направи един workshop по един съвременен италиански текст по темата за синята брада. Той ще бъде представен на 2-ри юли. Има и още едно интересно ателие, което е по идея на Иван Добчев и е базирано върху прочутата картина на Едуар Мане – "Закуска на тревата“. В последния ден от нашия Малък сезон, от 22 часа ще има една театрална инсталация по "Закуска на тревата“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна