Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френският президентът свика ново извънредно заседание на Съвета за отбрана

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от четиримата задържани след вчерашния атентат е бил освободен, съобщи говорителка на прокуратурата в Париж.  Според нея следователите не са открили досега някакъв мотив или чуждестранна връзка в престъплението. Според френския закон за борба с тероризма Салхи  може да бъде държан в ареста до 4 дни, след което или трябва да му бъде предявено предварително обвинение, или да бъде освободен. Президентът Франсоа Оланд свика ново извънредно заседание на Съвета за отбрана. 
Арестът на Ясин, Сали, предполагаемият извършител на вчерашния атентат, беше продължен с 24 часа. Полицейски източници съобщават пред медиите, че досега той не е казал нито дума по време на разпитите. Сестрата и съпругата му, които също са арестувани, са изразили само шок и недоумение от деянието. Засега не са открити следи към други съучастници в терористичния акт.
След поредното заседание на Съвета за отбрана в Елисейския дворец министърът на вътрешните работи Бернар Казньов припомни взетите мерки за сигурност. В района на нападението действа максималната степен на антитерористичния план. 158 обекта са под засилено наблюдение.
По обед съгражданите на зверски убития шеф на предприятие, намерен обезглавен край завода, се събраха на митинг в негова памет.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна