Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жестоки и стряскащи порнографски материали са открити при арест в Петрич

Материалите, иззети при претърсването на  жилището, обитавано от 34-годишния Т. Х. от Петрич, който бе арестуван за разпространение на порноснимки и клипове в интернет, са жестоки и стряскащи. Това заяви ръководителят на Районната прокуратура в Петрич Лидия Манолова

Преди ареста на мъжа прокуратурата, полицията и специализираното звено „Киберпрестъпност“ към ГДБОП са извършили сериозно проучване на обстановката в България. По данни на ФБР, което работи основно по случая, става дума за организирана международна група, чиито следи водят и към България. Работата е била затруднена и заради обстоятелството, че групата е имала много добра защита срещу проследяване. 

Претърсени са всички адреси, на които е пребивавал арестуваният, каза прокурор Манолова :
При претърсването се намериха и се иззеха детски порнографски материали, снимки, видеоклипове, които разбира се ще бъдат предмет на една много обширна и задълбочена компютърна експертиза. Една много неприятна, много стресираща фотосесия с различни деца, касае малолетни. Има извращения, и то с деца.

Предстои да се направи психиатрична експертиза на задържания, защото той се е ползвал с добро име сред обществото, пестеливо допълни прокурор Манолова:
Изключително смущаващо е, че тези хора са сред нас. Ние или членове на обществото ни общуват с тях, приемат ги вероятно в домовете си. Не допускат, че може би гледат на децата с друг поглед. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна