Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на изчезнало във водите на Дунав дете

| обновено на 22.07.15 в 12:08
Снимка: Ася Пенчева

През цялата нощ екипи на Гранична полиция – Русе продължиха издирването на изчезнало снощи във водите на Дунав 14-годишно дете, което влязло в реката с двама свои приятели, въпреки забраната за къпане в района. Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа на спешен номер 112 от други две деца. По случая работи екип на "Гранична полиция".
Децата са били заедно на "Конския плаж", както е известен сред русенци, и са се разхлаждали от горещото време. 14-годишното момче обаче е влязло навътре и продължително време не се е върнало на брега. Това е накарало приятелите му да потърсят помощ. На място веднага са пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ и Гранична полиция. Издирвателните дейности са поети от Гранична полиция, а от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав също имат готовност да помогнат, увери директорът Павлин Цонев:

Нека да ни кажат какво искат от нас и ще направим всичко възможно плаващо средство, кораб... Имаме един водолаз в агенцията, който е останал.

Този участък на  реката е изключително опасен, тъй като анафори водовъртежи, които буквално засмукват плувците на по-голяма дълбочина. Това е причината къпането в реката да е забранено.

Издирването продължава. За случая са уведомени и румънските гранични власти.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна