Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Георгиев: Повече реформи и по възможност по-малко дъвчене и разтегляне на локуми

Снимка: БГНЕС

Като граждани на България, макар и представляващи извънпарламентарна опозиция, ние споделяме общите идеи и ценности на внесените предложения за реформа и смятаме, че те, макар и една само малка стъпка, са малка стъпка в правилната посока. Това каза за предаването “12+3“ Емил Георгиев от партия ДЕОС, който изрази съжаление, че в момента обществото е свидетел на отстъпление от предложението за реформи. Според него това поведение на народните представители е едно разводняване и е на път да убие малкото останал добър дух на промените:

Реформите винаги имат някаква цена, но ние сме на мнението, че тези договорки трябва да бъдат прозрачни и обществото да може да ги наблюдава. Ние ставаме свидетели на това, че част от парламентарно представените партии са изключително тежки опоненти на реформата - със своето поведение те показват, че имат какво да загубят. Те губят позициите си в съдебната система и това е моментът, в който маските падат, и никой няма съмнение каква досега в тази съдебна система е била ролята на БСП,ДПС и АБВ.

Георгиев подчерта, че проявата на партия ДЕОС е била отделна от тази на "Протестна мрежа", макар насочеността и на двата протеста да е била сходна, и определи организираната акция за раздаване на локуми на депутатите днес пред Народното събрание като успешна:

Всичко според нас е успешно, което може да мотивира народните избраници към истински действия – повече към реформи и по възможност към по-малко дъвчене и разтегляне на локуми. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна