Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласят нов мач на Багата срещу Фьодор Емилианенко

Благой Иванов-Багата
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български ММА боец Благой Иванов-Багата призна, че може да се изправи срещу легендата в бойните спортове Фьодор Емилианенко. Руснакът е пред завръщане на ринга, докато Иванов се подготвя за защита на световната си титла.

Багата спечели пояса в тежка категория на веригата WSOF след победа над канадеца Смелиньо Рама и на 17 октомври ще го защитава срещу Дерик Мемен-Пещерния човек от Съединените щати.При победа следващият съперник на българина може да бъде великият руснак.


В момента има слух, че Фьодор Емилианенко иска отново да се бие и моята верига водят преговори с него. Ако победа в следващия и той подпише, е много вероятно след това да се бия с него, разкри Благой Иванов.

Багата вече има победа над легендарния руснак – на финала на Световното първенство по бойно самбо в Русия през 2008 година.

Доста време се подготвях за самия мач. 8 месеца преди него знаех, че ще имам мач за световната титла, знаех за противника. Разучавах го добре, за да направим правилната тактика и най-важното беше в самия мач да имаш ден и късмет. Отидох в Канада, в Алберта, имаше малко напрежение, но това ми даде достатъчно сили, за да се подготвя. Знаех, че не трябва срещата да свърши със съдийско решение, да не оставам съдбата си в ръцете на съдиите. Трябваше просто да го приключа в рамките на петте рунда, каза още Багата.

Имам още три мача по договор с веригата, които трябва да ги изпълня. Ако успея да ги взема, това ще бъде много добре за мен. Ще се открият възможности за по-добри договори. Поддържам едно добро ниво на форма в България, а главната част и спарингите трябва да протекат в Щатите.

Имал съм предложения и от други вериги. Но след като си изпълня договора, или ще преподпиша или другата ми цел ще бъде UFC. Това е голямата ми цел и мисля, че ще се получат нещата, завърши Благой Иванов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна