Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Багата: Той вече е много известна личност в САЩ

Стоян Саладинов (вляво) е щастлив да види Благой Иванов на световния връх
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни ММА боец Благой Иванов-Багата извървя дълъг път, докато вземе световната титла в тежката категория на веригата WSOF. Българинът бе близо 3 месеца в кома, но въпреки това се пребори за живота си. Багата ще защитава титлата си срещу американеца Дерик Мемен-Пещерния човек на 17 октомври, а треньорът му д-р Стоян Саладинов разкри с какви трудности се е справил боецът, за да стигне до най-високото стъпало на ринга.

Няма такива думи, с които да опиша радостта и вълнението, които изпитвам. Гордостта, щастието, когато го виждам, че е здрав и не само, че е здрав, но и побеждава. Не е случайно, че след всяка победа той се завива с българското знаме.  За мен това е огромен жест и страхотна радост. Живял съм в чужбина и то точно в Америка, за да знам, че хората там не знаят за съществуването на България. А сега чрез Благой Иванов вече научават за нас и всички ни се възхищават. Той вече е много известна личност, заяви д-р Стоян Саладинов.

Треньорът на Благой Иванов разкри, че американски медии и журналисти са впечатлени от живота на боеца и предвиждат заснемането на филм за него.

Мога да кажа, че аз, заедно с баща му и майка му, бях човекът, който беше непрекъснато до него, да не кажа всеки ден. Изживявах всичко. Имаше моменти, в които се влошаваше и се отчайвахме. В следващия момент пак се подобряваше, но ние нямаше какво да направим, освен да вярваме в Бог и да се молим.

Това е неописуемо. Не пожелавам и не искам никой човек да изпита подобно нещо. Дори да е най-големият престъпник. Беше страшно! Изтръпнах. Вярвам в Бога и може би той ме накара да кажа на Стоян Миланов (бел. ред. – бивш директор на „Пирогов“) да не изключва апаратите. То е било невероятна борба, аз не мога да кажа какво точно са правели. Но бях вкъщи и той ми звънна да ми каже, че сърцето на Благой не работи, белият му дроб е отказал. Аз само помолих д-р Миланов да не гаси апаратите. След 30-40 минути ми се обади отново и ми каза: „Благой се върна към живота!“, каза още Стоян Саладинов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени