Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ламин Диак награди Добромир Карамаринов на изпроводяк, Юсейн Болт взриви китайската публика

Вече бившият президент на Международната федерация по лека атлетика Ламин Диак награди президента на нашата централа Добромир Карамаринов за изключителните му заслуги в леката атлетика през последните години. Конгресът на IAAF продължава в Пекин, като новоизбраният президент Себастиан Коу свика новия Борд на директорите дни преди началото на световното първенство в китайската столица.

5-има от нашите лекоатлети вече са в Пекин и се подготвят за участие в най-големия форум за годината - Габриела Петрова, Ивет Лалова, която за пръв път ще се състезава с нова фамилия - Колио, Силвия Дънекова, Митко Ценов и Инна Ефтимова

Още от нашия пратеник на световното Христо Денев:



Събитието на днешния ден беше пресконференцията на олимпийския и световен шампион Юсейн Болт, който заяви, че е напълно готов за световното първенство. Представителят на Ямайка коментира, че е щастлив да се завърне на олимпийския стадион "Птиче Гнездо" в китайската столица, където се проведе част от олимпийските игри през 2008 година.


Юсейн Болт не се притеснява от конкуренцията на Джъстин Гатлин


Много съм доволен, че съм тук отново. Въпреки дългия полет. Щастлив съм. Конкуренцията ще бъде много силна, утре ще имам рожден ден, така че със сигурност ще имам добри спомени. Чувствам се много добре, въпреки че нямах много стартове преди Световното първенство. Но треньорът ми е щастлив, така че всичко е наред. Готов съм да започвам и нямам търпение да изляза на пистата. Стартът винаги е бил големият ми проблем, така че работихме върху него и някои други неща. Вчера направих едно бягане и треньорът ми се смееше, което говори добре за мен. Сега остава само да пренеса формата си на пистата. Не се притеснявам от конкуренцията на Джъстин Гатлин. В спорта има правила и всеки трябва да ги спазва. Аз обаче се интересувам само от себе си, каза Болт пред над 300 журналисти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна