Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Херта" не успя да победи гостуващия "Вердер"

"Херта" и "Вердер" не се победиха в първи мач от втория кръг на Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

"Херта" Берлин откри 2-ия кръг в Бундеслигата с домакинско равенство 1:1 с "Вердер" Бремен, което изведе тима поне временно начело в класирането с 4 точки. Валентин Щокер откри резултата в полза на домакините в 6-та минута, но Антъни Уджа изравни малко преди края на първото полувреме със своя първи гол за новия си отбор. Уджа пристигна в Бремен от "Кьолн" през лятото.

Играчите на "Херта" имаха достатъчно шансове, за да си осигурят победата през второто полувреме, докато гостите от Бремен удариха греда в заключителните минути на мача. "Херта" започна атаките си от първия съдийски сигнал и удар на Йенс Хегелер от ъгъла на наказателното поле беше блокиран, но при добавката Щокер преодоля вратаря Феликс Вийдвалд. В тези моменти домакините действително контролираха събитията на терена, а "Вердер" трудно намираше пролука за удари. Гостите обаче стигнаха до точката заради неумела намеса на вратаря на "Херта" Томас Крафт, който не овладя една топка при центриране от дясно и при втория си опит Уджа вкара в мрежата.

Шега е да ми говорите, че сме на върха в класирането след като само ние сме изиграли два мача, но смятам, че стартираме подходящо първенството. Просто трябва да продължим да работим, заяви треньорът на берлинчани Пал Дардай.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна