Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо вкара пет гола за разгром на "Реал" (Мадрид) над "Еспаньол"

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо вкара пет гола за победата на "Реал" Мадрид с 6:0 като гост срещу "Еспаньол" в мач от третия кръг на испанското футболно първенство. Португалският нападател излезе начело в листата при голмайсторите в Примера дивисион и е най-добрият реализатор в историята на столичани в шампионата със своите общо 230 гола в 202  двубоя. Роналдо изпревари легендите Раул и Алфредо ди Стефано.

Португалският национал отбеляза първия гол още в седмата минута с точен удар до гредата. Десет минути след това Кристиано се разписа от дузпа, а в 20-ата минута резултатът беше 3:0 в полза на гостите с ново попадение на бившия футболист на "Манчестър Юнайтед". В 29-ата минута Роналдо подаде към непокрития в наказателното поле Карим Бензема и резултата набъбна на 4:0.

В 61-ата минута Роналдо покачи аванса на столичани на пет гола, а девет минути преди края отново той вкара петия си гол и оформи крайното 6:0. След втората си поредна победа "Реал" (Мадрид) е със 7 точки в три изиграни срещи през новия сезон. "Еспаньол" има 3 точки в средата на класирането.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна