Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентството отваря врати за граждани с изложба, посветена на Деня на независимостта

Министерството на културата и столичната община организират безплатни турове по история и култура в София

Снимка: БГНЕС
Днес Президентството отваря врати за граждани.

Посетителите могат да видят изложба, посветена на Деня на независимостта. В Гербовата зала на „Дондуков“ 2 са изложени експонати свързани с провъзгласяването на Независимостта на България, предоставени от Централния държавен архив и от Националния военноисторически музей.

Вратите на президенството ще бъдат отворени за граждани в 10 часа, като държавният глава Росен Плевнлиев лично ще посрещне първата група посетители.

Министерството на културата и столичната община организират безплатни турове по история и култура в София за Деня на независимостта. Днес и утре групите от желаещи да се включат в културно-историческата обиколка тръгват в този час и от 14ч. от Президенството, Баня баши и базиликата "Св. София".

Всяка от обиколките ще е с професионален екскурзовод. Пред "Хоризонт" Ерина Кръстева от Общинския институт-музей за история на София обясни как те ще се включат в инициативата:

В инициативата имаме няколко маршрута - единият от тях е "Комплекс Ларго"; вторият е маршрут "Света София" и третия е "Толерантна София". Нашият обект е част от втория маршрут "Света София" с две обиколки. Тогава посетителите и хората, които са дошли към безплатната обиколка с безплатен екскурзовод, ще научат много повече, както за самата базилика "Света София", така и за потайностите, които крие подземния музей.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна