Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

46 двойки от община Сливен са получили помощ от фонд "Ин витро"

Снимка: БГНЕС
46 двойки от община Сливен са получили помощ от Общинския фонд "Ин витро" за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания. От финансовата помощ на фонда могат да се възползват семейства и пълнолетни лица, живеещи на семейни начала в община Сливен. Средствата са осигурени от общинския бюджет.

Заради много желаещи да получат финансова помощ от фонд "Ин витро", с решение на Общинския съвет от 2015 година, средствата са увеличени с 20 000 лева и те вече са 50 000 лева, осигурени от общинския бюджет, заяви Маргарита Терзиева, главен експерт в отдел "Социални дейности" на община Сливен. За стимулирането на повече двойки с репродуктивни проблеми, предстоят срещи за взамопомощ. С отпуснатите средства, Общината осигурява финансово изследвания и процедури за лечение на безплодието.

Фондът е създаден през 2013 г. и до края на годината финансова подкрепа са получили 13 двойки, през 2014 г. те са 17, а през първото полугодие на 2015 г.  - 16. Родени са 6 бебета. За две години, за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, са отпуснати 110 хиляди лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна