Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раул се отказа от футбола

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендарният испански нападател Раул Гонсалес прекратява състезателната си кариера. Бившият голмайстор на "Реал" (Мадрид), който в последните месеци играе за "Ню Йорк Космос", обяви официално, че се отказва след края на сезона в първенството на САЩ през ноември.

Когато подписах с "Ню Йорк Космос" миналия декември, казах, че ще видя как се чувствам към края на тази година и ще реша дали да продължа да играя. Решението ми е да се откажа в края на сезона. Изцяло концентриран съм върху оставащите мачове и да помогна на Ню Йорк да спечели шампионата. В следващите месеци ще взема решение каква да бъде следващата ми стъпка, след като спра да играя, каза Раул в специално изявление.

38-годишният испански нападател направи впечатляваща кариера, като спечели всички възможни трофеи на клубно ниво с "Реал" (Мадрид), включително три Шампионски лиги и 6 титли на Испания. Нападателят доскоро беше рекордьор по голове за "Реал" с 323 попадения в 741 мача, но наскоро бе настигнат от Кристиано Роналдо.   

За националния отбор на Испания Раул има 44 гола в 102 мача. Цял живот съм играл футбол и решението да спра не е никак лесно, но мисля, че сега е точният момент, каза още Раул.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна