Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добра селекция от филми и жанрове на Киномания 2015

Двадесет и деветото издание на КИНОМАНИЯ е на старт. Директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош каза за "Хоризонт", че в програмата е постигната добра палитра от всички жанрове и филми, от "отличниците" на големите фестивали в Кан, Венеция и Москва. В афиша са няколко силни български филма, вече наградени на международни фестивали, като началото е отредено на "Каръци" на Ивайло Христов, защото филм с подобно качество и чувствителност, направен с любов и професионализъм заслужава вниманието на публиката.

В програмата влизат няколко нови американски филма, сред които лента за Стив Джобс, „Въпрос на истина“ с Кейт Бланшет и Робърт Редфорд, „Добре дошли в Афганистан“ с Бил Мъри и Брус Уилис, новият филм на Уди Алън „Почти нормален“. 

В Киномания ще има и място за кулинарно кино или преживяване на всички сетива, разказа още Мирослав Боршош. След прожекциите на филмите е предвидена дегустация на гурме храни и вина.

На въпрос за "връщането" на НДК в полето на културата, включително с денонощна територия за литература, каквато е клуб-книжарница "Перото", Боршош отговори, че културата освен много чисто и лично духовно преживяване е и икономика и когато тези неща се съчетаят, успехите започват да идват.

Още за програмата на Киномания - в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени