Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров победи Чилич и продължава напред в Париж

Григор Димитров победи Чилич и продължава напред в Париж
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров победи със 7:6 и 7:6 хърватина Марин Чилич и се класира за третия кръг на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Париж.

В целия мач нямаше нито един пробив. Димитров показа железни нерви и отрази цели 10 брейк пойнта на съперника, който не даде нито един шанс на хасковлията.

В първия тайбрек първата ни ракета поведе загуби първата точка, но спечели следващите шест. Във втория Чилич стартира с минибрейк, но хасковлията взе следващите четири разигравания. При 6:2 той имаше вече четири мачбола и триумфира още при първия, когато бившият шампион от US Open изпрати топката от форхенд в аут.

В третия кръг българинът ще се изправи срещу поставения под номер 8 в схемата и шампион от 2012 година Давид Ферер. 33-годишният испанец е номер 8 в световната ранглиста и  има спечелени 26 титли в кариерата си, от които пет през тази година.

Давид Ферер е спечелил четири от общо пет мача срещу Димитров. За последно двамата се срещнаха на турнира "Мастърс" в Монте Карло през 2014 година, когато Ферер победи с 6:4, 6:2.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени